Nu når sommeren har ramt vores hytte i den store skov, har vi ladet os inspirere af de varmere himmelstrøg. Så her får i den italienske toscakage.
Dejen:
120 g. sukker
2 æg
120 g. smør
100 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Toppen:
100 g. hakkede mandler
75 g. sukker
50 g. smør
1 spsk. mel
2 spsk. mælk
Pisk æg og sukker godt sammen. Rør det smeltede (men afkølede smør i). Derefter tilsættes mel og bagepulver. Dejen hældes i en smurt bageform og bages i ovnen ved 200 grader i 20 min.
Imellemtiden laves mandelblandingen til toppen. Dette gøres ved at blande sukker, smør, mælk og mel i en gryde. Lad dette få et opkog og bland de hakkede mandler i.
Efter kagen har bagt i 20 min., hældes mandelblandingen over, og kagen sættes i ovnen igen i ca. 10 min, indtil overfladen er smuk karamelfarvet.
Kagen kan med fordel serveres med en syrlig italiensk is for eksempel en citron sorbet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar