lørdag den 8. juni 2013

En italiensk nydelse

Nu når sommeren har ramt vores hytte i den store skov, har vi ladet os inspirere af de varmere himmelstrøg. Så her får i den italienske toscakage. 


Dejen:
120 g. sukker 
2 æg 
120 g. smør 
100 g. hvedemel 
1 tsk. bagepulver 

Toppen: 
100 g. hakkede mandler 
75 g. sukker 
50 g. smør 
1 spsk. mel 
2 spsk. mælk 

Pisk æg og sukker godt sammen. Rør det smeltede (men afkølede smør i). Derefter tilsættes mel og bagepulver. Dejen hældes i en smurt bageform og bages i ovnen ved 200 grader i 20 min.
Imellemtiden laves mandelblandingen til toppen. Dette gøres ved at blande sukker, smør, mælk og mel i en gryde. Lad dette få et opkog og bland de hakkede mandler i. 
Efter kagen har bagt i 20 min., hældes mandelblandingen over, og kagen sættes i ovnen igen i ca. 10 min, indtil overfladen er smuk karamelfarvet. 

Kagen kan med fordel serveres med en syrlig italiensk is for eksempel en citron sorbet.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar