onsdag den 2. oktober 2013

Kartoffel-porre suppe

Nu da vi går vinteren i møde, så er der da ikke noget bedre end en god gang suppe. Suppe er lidt ligesom stearinlys, et hyggemoment i den kolde tid. For man har jo ikke specielt meget lyst til suppe, når der er 25 grader udenfor, men til gengæld er det noget af det bedste, når der kun er 5 grader udenfor, og man kan sidde inde og hygge. 





















Beklager den lidt dårlige kvalitet af billedet!

Opskrift til 4 pers:
3/4-1 kg kartofler 
3 porrer 
40 g. smør
1 L. lys bouillon 
½ L. fløde 13 % eller piskefløde 
Salt, peber
Evt. purløg eller persille til pyntning 

Skær de skrællede kartofler i mindre stykker. Kog dem møre med halvdelen af de rensede og skivede porrer i bouillonen. Purer det hele - nemmest i blender eller foodprocessor. 
Hæld blandingen tilbage i gryden sammen med resten af porreringene. Tilsæt smørret. Kog endnu i 5 min. 
Hæld fløde i lad suppen varme igennem ved god varme. Smag den til med salt og peber. 
Hvis det ønskes, drys rigeligt med purløg eller persille på suppen, når den serveres. 
Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar