I denne uge stod menuen på boller i karry mandag og tirsdag. Opskriften her er min absolut yndlings, det er en, jeg har fået af min hjemkundskabslære helt tilbage i 7. klasse. Hvis man bare er sig selv, passer denne portion, til at der er aftensmad både mandag og tirsdag, + der er rester til fryseren.
Opskrift:
250 g. hakket kalv/flæsk
1 æg
4 spsk. rasp
1 dl vand
2 tsk. salt
1 l. vand til kogning
Salt
3 tsk. karry
3 spsk. hvedemel
20 g. margarine
Rør kød, rasp, salt, og æg sammen. Rør 1 dl. vand i lidt efter lidt, men stop før farsen bliver for blød.
Bring 1 L. vand og salt i kog, skru ned for varmen, men hold vandet lige i kog. Form bollerne med en mindre ske, der ofte dyppes i det kogende vand, så farsen slipper. Kog bollerne langsomt uden låg i 5-8 min - de største skal have mest. Kog et lag ad gangen.
Tag bollerne op med en hul ske, skyl dem evt. et øjeblik i lunkent vand og lig dem til afdrypning i en sigte.
Jævn halvdelen af suppen med en smørbolle af margarine, karry og mel. Tilsæt mere af suppen hvis det er for tyk i konsistensen. Til sidst tilsættes bollerne og varmes med.
Tilbehør: kogte ris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar